Alcons Audio

Alcons Audio

alcons
Alcons audio

Alcons Audio utvikler profesjonelle lydsystemer for kvalitetsbevisste kunder. Produktene dekker behov innen PA / touring, utleiebransjen, installasjon og kino. Alle produkter er utviklet og produsert in house i Holland, med den nyeste teknologien, materialer og produksjonsprosesser. Dette betyr at ingen av delene som kommer fra Alcons produseres i lavkostland der kvaliteten ofte er noe begrenset og ustabil.

Er dette "nok en svart boks" det kommer lyd ut av, eller hva er forskjellen fra alle andre merkene?

Alcons audio har Pro Ribbon Drivere som utgjør den store forskjellen fra alle de andre produsentene. I en vanlig kompresjonsdriver fra en de andre høykvalitetsleverandørene er det opp til 70% forvrengning ved 90% belastning. I en Pro Ribbon driver er det 5% forvrengning ved samme belastning, og dette gjør at Alcons audio har bedre taletydelighet, bedre formidlingsevne og bedre kast enn sine konkurrenter.

Pro Ribbon Drive®

Alcons LR28
Alcons LR28 henger for første gang på Sverresborg Arena.

I løpet av de siste årene har bånddiskanter vunnet popularitet i pro-audio markedet, på grunn av rask transientrespons og nøyaktig lydgjengivelse som kreves av dagens nye høyoppløselige media, som SA-CD ol. Den lave vekten i massen som skal beveges i HF gir enestående klarhet, forståelighet og kast.

Ribbon driverne har ekstrem lav forvrengning, bare 1/10 av THD i forhold til eksisterende og de mest brukte kompresjonsdrivere som brukes av de fleste andre produsenter i dag.

På grunn av de forskjellige prinsippene, betyr det at en bånddriver ikke har en "komprimeringsterskel", og vil derfor opprettholde den samme tonebalansen på alle lydtrykksnivåer. Flat-respons gir derfor for økt "gain-før-feedback" selv i de mest kritiske situasjoner.

Alcons Pro ribbon HF drivere er utviklet av Philip de Haan, sr. R&D-ingeniør hos Alcons, med mer enn 20 års erfaring innen utviklingen av pro ribbon-drivere. Han er initiativtaker til en rekke viktige patenter og kan bli sett på som "far" av dagens high-output pro-bånd teknologi.

Produktrange

Alcons audio har en høyttalerserie som spenner fra de små installasjonshøyttalerne til store arena «Line array» systemer. Alcons audio lager også sine egne DSP med innebygget forsterkertrinn som har egenskaper som overgår de fleste merker pr. i dag.

Trondheim Lyd har i dag LR28, LR18, BC543, VR12 60/90, og BF181 MkII på utleie.

http://www.trondheimlyd.no/TL_Alcon_Flyer_A4_HR.master versjon.pdf